Afrikaans nieuwsbulletin - Reisverslag uit Wilderness, Zuid-Afrika van Sandra Geurink - WaarBenJij.nu Afrikaans nieuwsbulletin - Reisverslag uit Wilderness, Zuid-Afrika van Sandra Geurink - WaarBenJij.nu

Afrikaans nieuwsbulletin

Door: Sandra

Blijf op de hoogte en volg Sandra

11 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Wilderness

Lot ligt te slapen, de mannen zijn op pad….tijd voor een snelle update. Rene’s weekje vrij hebben we optimaal benut. Dinsdag hebben we ons boeltje bij elkaar gepakt en zijn voor een paar daagjes richting Knysna vertrokken. Supermooie plek gevonden om te logeren (goeie tip van onze buren). Een appartementje met uitzicht op een lagune. Wauw.
Woensdag zijn we in Monkeyland geweest. In een groot bos slingeren allerlei soorten apen voorbij. Teveel om allemaal te kunnen zien. En ook om te fotograferen, op het moment dat je ze in beeld hebt zijn ze alweer weg. Veel foto’s dus met alleen een staart of de kont van een aap. Sep had vooral oog voor alle takken die er lagen, we waren nog geen 2 meter onderweg en meneer sleepte al een halve boom achter zich aan. Al met al een leuke morgen. Nog even getwijfeld of we een 3 jarig blond aapje met blauwe ogen achter zouden laten, maar het leek ons toch beter om ‘m maar gewoon mee te nemen. Naar Birds of Eden, het park naast Monkeyland. Birds of Eden kun je vergelijken met een megagrote vogelkooi. Van alles fladdert er rond. Van ienieminie kleine vogeltjes tot enorme joekels van papegaaien (doe mij die kleintjes maar!). Een kleurrijk geheel en erg mooi opgezet. Hoewel je weet dat het een afgesloten ruimte is, lijkt het alsof je in de soort oerwoud loopt. Op de terugweg een pauze gehouden bij de lagune en daar heerlijk gespeeld in het zand. ’s Avonds om 19.30 lagen we allemaal voor pampus in bed of op de bank…
Donderdag Knysna Elephant Park bezocht. Wat voel je je een klein mensje zodra een grote fant een worteltje staat te voeren zeg. En als je dan een oppasser ziet met zo’n klein stokje in z’n hand hoop je echt dat de olifant geen slechte dag heeft..Maar het is super om van dichtbij mee te maken, indrukwekkend. Lot deed niets anders dan ‘boe’ roepen naar de olifanten (maar ze schrokken geeneens, nahja), Sep was vooral in de ban van de trekker met kar die ons erheen had gebracht.Volgende uitje wordt ws the Elephant Sanctuary, we hebben gehoord dat je daar slurf-in-hand met de olifanten mag lopen. Dat willen we graag meemaken!
En toen…toen was Rene’s vrije weekje al bijna voorbij. Zondag ‘the break’ afgesloten met een braai aan zee, erg gezellig.

En nu…nu gewone ritme weer opgepakt, go with the flow…

Iedereen een fijn weekend en heel veel liefs vanuit een helaas regenachtig Wilderness.

• 11 Juli 2009 - 19:25

Ester:

Hee daar jullie!

Fijn dat jullie zo'n mooie, vrije week hadden! Klinkt allemaal erg bijzonder!

Liefs van Fedde, Piet en Ester

• 22 Juli 2009 - 18:54

Mirjam Hans Ankie:

geweldig om al die verhalen te lezen. Geniet er nog maar lekker van! Geweldig wat jullie allemaal zien en meemaken. Lieve groetjes!